Про це заявила під час дискусії на Київському безпековому форумі «Чого слід очікувати від саміту НАТО 2018?» посол США в Україні Марі Йованович, повідомляє «Сегодня».

Вона відзначила прагнення українських військових до 2020 року відповідати стандартам НАТО.

«Сполучені Штати, як я думаю, багато хто з вас знає, вітають прагнення України щодо членства в НАТО. І ми б хотіли побачити таку ж еволюцію протягом наступних чотирьох років. Українські військові встановили дуже високу мету для себе – відповідати стандартам НАТО до 2020 року. Я великий прихильник амбіцій, і тому ми хочемо зробити все, що можемо на підтримку України в досягненні цієї мети», – сказала Йованович.

Також вона привітала прийняття Верховною Радою закону про нацбезпеку, однак каже, що Україна повинна успішно впровадити цей закон, певні реформи і прийняти інші закони, важливі для інтеграції в НАТО. Також посол зазначила важливість не тільки оборонних реформ, а й політичних, економічних.

«Тому що НАТО – це не тільки військовий Альянс, найуспішніший в історії. Причина успішності Альянсу полягає в тому, що він ґрунтується на спільних цінностях та принципах», – додала Йованович.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ