«І все-таки є ризики, що денуклеаризації Північної Кореї не станеться», – сказав Помпео, якого цитує AFP.

Раніше Трамп заявив, що КНДР більше не має ядерної загрози.

Як писав «Вголос», лідер КНДР Кім Чен Ин зобов'язався до «повної денуклеаризації Корейського півострова».

Нагадаємо, у вівторок, 12 червня, в Сінгапурі розпочався історичний саміт за участю президента США Дональда Трампа й лідера Північної Кореї Кім Чен Ина щодо ситуації на Корейському півострові. 

Очільники двох країни завершили зустріч тет-а-тет за зачиненими дверима. Одразу після приватних переговорів, під час яких у кімнаті крім лідерів були присутні лише перекладачі, сторони приступили до розмови в розширеному форматі. 

Згодом після довготривалих перемовин президент США Дональд Трамп та лідер КНДР Кім Чен Ин підписали підсумковий документ.

ВВС також наводить чотири ключові пункти із підписаного лідерами США та КНДР документу:

- Сполучені Штати та КНДР зобов'язуються встановити нові відносини США-КНДР відповідно до бажання народів обох країн досягти миру та процвітання.

- Сполучені Штати та КНДР об'єднають свої зусилля із створенню тривалого та стабільного мирного режиму на Корейському півострові.

- Знову підтверджуючи Декларацію від 27 квітня 2018 року, підписану у Панмунджоні (між лідерами КНДР та Південної Кореї, - ред.), КНДР зобов'язується докласти зусиль для повної денуклеаризації Корейського півострова.

- Сполучені Штати та КНДР зобов'язуються проводити роботи із пошуку останків військовополонених, включаючи негайну репатріацію тих, кого вже ідентифікували.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ