Про це повідомляє УНН.

Американські законодавці намагаються зрозуміти, як вони можуть вийти за рамки символічних докорів у зв'язку з контактами Трампа з російським президентом і мати вплив як всередині країни, так і за кордоном.

Лідер республіканської більшості в сенаті Мітч Макконнелл виступив з попередженням на адресу Росії, заявивши, що їй «краще припинити втручатися» в американські вибори. Він доручив двом комітетам сенату приступити до роботи над санкційним законодавством і іншими заходами щодо стримування Росії.

Спікер палати представників Пол Раян приєднався до заяви Макконнелла про те, що Путіна не будуть чекати на Капітолійському пагорбі. У той же час він не став пропонувати будь-які закони, пов'язані з Росією, до того, як палата піде на серпневі канікули.

Проте, останні кілька тижнів були одним із небагатьох моментів епохи Трампа, коли республіканці і демократи спільними зусиллями намагалися посилити роль конгресу як противаги адміністрації.

«Якщо подивитися на дії конгресу після саміту в Гельсінкі, то можна побачити, як демократи і республіканці об'єднуються і кажуть «ні», - заявив сенатор-демократ Бен Кардін.

Зазначимо, що президент США Дональд Трамп запросив  Володимира Путіна у Вашингтон.

ІА "Вголос": НОВИНИ