Про це повідомляє Reuters.

Йдеться про адвоката Алекса ван дер Цваана, який, окрім того, у 2012 році працював у юридичній компанії, яку винайняло Міністерство юстиції України у справі екс-прем’єрки Юлії Тимошенко.

Адвоката звинуватили у тому, що в листопаді 2017 року він навмисне надав федеральним агентам неправдиву інформацію про свої контакти екс-радником у штабі Дональда Трампа Ріком Гейтсом та ще одною особою, котра не називається.

Гейсту, який окрім того був бізнес-партнером лідера передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта, торік було висунуто звинувачення у змові з метою відмивання грошей.

Як повідомляє «Радіо Свобода», слідство встановило, що Алекс ван дер Цваан видалив електронну переписку, яка свідчила про зв'язок зі згаданими особами, замість того, щоб надати її в офіс спецпрокурора, який зробив щодо цього відповідний запит.

За словами Мюллера, цей документ якраз стосувався роботи в 2012 році Ван дер Цваана як представника юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom у справі Тимошенко.

Цю фірму найняв в 2011 році на той час міністр юстиції України Олександр Лавринович, щоб з’ясувати роль Юлії Тимошенко в підписанні газової угоди 2009 року з Росією.

Цваан після звинувачень Мюллера визнав, що брехав його слідчим у справі щодо можливої змови штабу Трампа і РФ. Суддя призначив засідання стосовно обрання міри покарання для адвоката на 3 квітня.

Ван дер Цваан є одним з декількох юристів Skadden, на допиті яких у справі про звіт щодо Тимошенко наполягає українська влада.

ІА "Вголос": НОВИНИ