Як повідомляє 22 червня прес-служба Міністерства юстиції України, суд задовольнив клопотання держави про залишення позову без розгляду.

Зазначається, що з 2015 року на розгляді Каліфорнійського суду перебувала справа за позовом Оксани Баюл до держави Україна, Джозефа Чарльза Леміра та двох корпорацій – Делаверської Olympic Champions Ltd та корпорації з Британських Віргінських островів Olympic Champions Ltd.

Позивач намагалась довести, що всі троє відповідачів "порушили принцип сумлінності та чесної ділової практики в рамках трудового договору між Оксаною Баюл та зазначеними компаніями, а також передали права на використання її імені, популярності і біографічної інформації непричетним третім особам". Водночас оплата такого використання здійснювалася неналежним чином, що призвело до неотримання спортсменкою $50 мільйонів.

Нагадаємо, першою українською олімпійською чемпіонкою зі спортивної гімнастики стала Ніна Бочарова (1952р., Хельсінкі), а у складі Незалежної команди України – фігуристка Оксана Баюл (1994 р., Ліллехаммер). Оксана Баюл стала першою в історії України Олімпійською чемпіонкою на зимових Іграх в 1994 році.

ІА "Вголос": НОВИНИ