Таке рішення виніс верховний суд у Лос-Анджелесі, повідомляє DW.

«Воно (рішення суду – ред.) поширюється приблизно на 90 компаній, пов'язаних з продажем кави, серед яких – відома мережа Starbucks. Компанії не змогли довести в суді, що хімічна речовина акриламід, яка міститься в каві, не несе потенційного ризику виникнення онкологічних захворювань», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, неурядова організація CERT, яка в тому числі інформує громадян про токсичні речовини, подала до суду на мережі кав'ярень ще 2010 року. На думку її представників, акриламід, що утворюється під час обсмажування кави, є канцерогеном.

Кавові компанії, зі свого боку, заявляють, що концентрація акриламіду в каві занадто незначна, щоб попереджати про це покупців.

«Попередження про ризик раку на каві вводило б в оману», – підкреслив віце-президент Асоціації виробників кави Вільям Мюррей, підкресливши, що численні дослідження навпаки довели користь кави для здоров'я.

Але довести цей погляд у суді представникам кавових компаній не вдалося, і тепер Асоціація виробників кави має намір оскаржити рішення суду.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ