Про це повідомляє Українська правда за даними Reuters.

Рішення прийнято за кілька годин до закінчення терміну, згідно з яким мита повинні були набути чинності о 12:01 (7:01 за Києвом) у вівторок, 1 травня.

Білий дім повідомив, що деталі угод з Бразилією, Аргентиною і Австралією будуть завершені найближчим часом, але не розкрив умов.

«Адміністрація також продовжуватиме переговори з Канадою, Мексикою та ЄС протягом наступних 30 днів. На всіх цих переговорах адміністрація зосереджена на квотах, які будуть стримувати імпорт, запобігати перевантаженню і захищати національну безпеку», – відзначили в Білий будинку.

У березні адміністрація Трампа вела мита в розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній стосовно Китаю, Росії та Японії, але тимчасово відклала запровадження додаткових мит для ЄС, Канади, Мексики, Бразилії, Австралії та Аргентини.

Як писав «Вголос», на початку березня США запровадили мито на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%) для продукції всіх країн, за винятком Канади і Мексики.

Потім президент США Дональд Трамп заявив, що відмовиться від запроваджених ним мит на ввезення в країну виробів зі сталі та алюмінію тільки, якщо країни ЄС скасують свої мита на імпорт американських товарів.

Також в адміністрації президента США Дональда Трампа заявили про наміри запровадити мита щодо китайських товарів. Йдеться, зокрема, про продукцію технологічного та телеком-секторів, обсяг імпорту якої з КНР сягає 60 мільярдів доларів.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ