Фермер із містечка Дентон підстрелив тварину минулого тижня, коли та підібралася надто близько до його худоби, повідомляє місцева поліція, передає ВВС Україна.

Проте місцеві експерти із дикої природи заявили, що не можуть ідентифікувати, до якого виду належить ця істота. Оглянувши її, вони дійшли до висновку, що це не може бути вовк: зуби надто короткі, передні лапи – надто малі, а кігті – надто великі як для вовка.

У інтернеті вже циркулюють найрізноманітніші версії, що це може бути за тварина: від вовкулаки до голодного дитинчати ведмедя грізлі чи родича снігової людини.

Монтанське управління дикої природи повідомило, що це «молода самиця, що належить до псових - родини ссавців, до якої включать собак, лисиць, койотів і вовків».

«Ми не матимемо поняття, що це таке, доки не отримаємо результати аналізу ДНК», - заявив речник управління Брюс Очлі. За його словами, результатів аналізу слід чекати щонайменше тиждень.

За словами спеціаліста із вовків Тая Смакера, його у дивовижній істоті його приголомшили кілька деталей: «Вуха надто великі. Ноги виглядають трохи закороткими. Лапи теж трохи замалі, та й шерсть виглядає дивно. Тут просто щось не так», – сказав він місцевому виданню Montana FWP.

Дехто з користувачів інтернету припустив, що це може бути вовк жахливий – вимерлий ще 11 тисяч років тому вид вовка, що мешкав у Північній Америці. Проте пан Очлі заперечив ці припущення: «[Жахливий вовк] - це доісторична тварина, як мастодонт чи шаблезубий тигр; вона більше не існує».

Інші користувачі вказали, що невідома істота може бути сумнозвісною чупакаброю. Проте критики відповідають їм, що місце, де підстрелили чудернацьку тварину, знаходиться надто далеко на півночі.

Серед інший версій – гібрид койота й вовка та вовча собака, вирощена в неволі.

ІА "Вголос": НОВИНИ