Про це повідомляє mon.gov.ua

Зараз на бюджеті за спеціальністю вже навчається 18 студентів.

«Жодні економічні, соціальні, культурні та інші проекти між нашими державами неможливі без людей, що їх супроводжуватимуть, що творитимуть взаєморозуміння та налагоджуватимуть зв’язок. У цьому контексті гасло Стамбульського університету звучить особливо символічно - "Об'єднати Схід і Захід; минуле і майбутнє». Наші країни мають спільну історію, обидві знаходяться на роздоріжжі між Заходом та Сходом. Я переконана, що міцні зв’язки між нами – запорука успіху», - зазначила Лілія Гриневич.

На спеціальності вивчають прикладне українське мовознавство, фонетику, морфологію, синтаксис української мови, усне та писемно-літературне мовлення, читання та тлумачення текстів, ділове листування, переклад художніх творів і навіть синхронний переклад. Також передбачено, що студенти вивчатимуть українську історію, культуру, літературу, лінгвокультурологію. 

«Завдяки спільним зусиллям ми поглиблюємо освітні та наукові зв’язки між країнами - у вищих навчальних закладах України навчається майже 2 тис 700 громадян Туреччини. У турецьких університетах здобувають освіту за повним циклом 464 українці.  Відтепер в обох країнах створено можливості для підготовки спеціалістів-мовознавців», - додала Міністр.

Слід додати, що у межах візиту Лілії Гриневич до Стамбулу також передбачено її зустріч з Міністром національної освіти Туреччини Ісметом Йилмазом.

ІА "Вголос": НОВИНИ