Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. 

«Закарпатським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки НПУ було встановлено, що затримані на кордоні України мігранти зі Шрі-Ланки, які намагалися потрапити до Західної Європи, тривалий час проживали у Києві. В одному з хостелів, поблизу одного зі столичних ринків, залишилося проживати ще майже 70 їхніх співвітчизників», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели відпрацювання території біля ринку «Троєщина» і у хостелі неподалік виявил групу мігрантів. 

У приміщенні, яке знаходиться у автогаражному кооперативі, виявили 98 іноземців. Мігрантів доставили до Деснянського управління поліції для встановлення особистих даних, наявності документів, а також - каналу потрапляння до України та осіб, які їм у цьому сприяли. 

За результатами перевірки, у 32 осіб не виявили документів, які давали б право на проживання на території України. Це уродженці Азербайджану, Бангладешу, Таджикистану, Узбекистану, Росії. Всі вони потрапили до Києва із РФ незаконно. За перетин кордону кожен з них сплачував від 3 до 5 тисяч доларів США своїм землякам, які все організовували. 

Наразі вирішується питання щодо притягнення порушників-іноземців до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) та готуються необхідні документи для депортації нелегалів. 

Оперативники відпрацьовують причетність до нелегального бізнесу працівників правоохоронних органів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ