Необхідність у створенні такої групи продиктована останнім подіями, які відбулися у столиці на Лисій горі. Аби захистити права етнічних меншин, які постраждали від дій невідомих, столичні поліцейські разом із представниками влади і правозахисних організацій напрацюють план спільних дій, повідомляє прес-служба поліції Києва.

Як зазначив Князєв, правоохоронці нададуть практичну допомогу у забезпеченні громадського порядку, а також готові долучитися до програми соціалізації представників етнічних меншин.

«Сьогодні мова не йде про паспортизацію населення, оскільки головний документ є майже у кожного представника етнічних меншин. Нас турбує їх спосіб життя, умови проживання, догляд за дітьми, їх навчання та своєчасне надання медичної допомоги. Ми готові переорієнтувати роботу дільничних офіцерів поліції, доповнити штат помічниками та консультантами, аби наші зусилля дали позитивний результат у вирішенні цих питань», сказав він.

Крищенко додав, що столична поліція тримає на особливому контролі події, учасниками яких стають громадяни інших держав або представники етнічних меншин.

«Поліція захищає права всіх без винятку громадян і не ділить людей за етнічною, расовою та іншими ознаками. І тому повинна реагувати у випадку порушення прав будь-кого», - запевнив він.

ІА "Вголос": НОВИНИ