[media=81287,81288,81289] 

Як повідомляє прес-служба СБУ, співробітники відомства у взаємодії з працівниками військової прокуратури Сумського гарнізону припинили протиправну діяльність двох службових осіб з керівництва Сумського військомату.

У ході обшуків у службових кабінетах правоохоронці виявили та вилучили близько 40 тис. грн., $ 400, файли з графічними зображеннями печаток і штампів інших організацій та установ.

«Показово», що записна книжка із переліком прізвищ, напроти яких фіксувалися суми коштів у гривнях та доларах США, містила герб Російської Федерації та надпис «Министерство здравоохранения и социального развития Российской Федерации».

В інших службових кабінетах військкомату виявлено та вилучено підроблені документи (бланки медичних довідок, обстежень, виписки з медичних карт тощо), які, за попередніми даними, також використовувалися у реалізації протиправної схеми.

Наразі військовою прокуратурою Сумського гарнізону здійснюються слідчі дії в рамках кримінального провадження, розпочатого за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди), ч.1 ст.366 (службове підроблення) та ч.1 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

ІА "Вголос": НОВИНИ