Про це повідомляє УП.

У Світовому банку попередили, що Україна має привести законопроект у відповідність до рекомендацій Венеціанської комісії, якщо зацікавлена отримати гарантії банку на суму 800 млн дол.

«Законопроект (про Антикорупційний суд, поданий від імені Порошенка) потребує перегляду норм, які перераховані нижче, щоби він відповідав рекомендаціям Венеціанської комісії та задовольняв вимоги Світового банку про надання гарантій на суму близько 800 млн дол на підтримку ключових реформ в Україні», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, МВФ звертався до голови Адміністрації Президента Ігоря Райніна, розраховуючи, що президент Порошенко подасть до Ради виправлений закон. Це викликало критику на Банковій, де заявили, що не мають наміру подавати новий законопроект. Натомість у листі зі Світового банку головним адресатом є голова Верховної ради Андрії Парубій. При цьому у банку наголосили, що подання нового законопроекту не є обов'язковим, достатньо його перекладу.

«Ми віримо, що ці зміни можуть бути внесені у законодавчому процесі в разі, якщо буде сильне політичне лідерство та підтримка цього процесу з боку президента та керівництва парламенту», – йдеться в документі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ