Про це повідомляє телеканал «Дождь» з посиланням на голову комітету

«Загальноросійських офіцерських зборів» Євгена Шабаєва та інші джерела.

«Туди («Патріот») в основному беруть професіоналів, які, за нашою інформацією, досі проходять службу в Міноборони», - сказав Шабаєв.

Генерал-полковник у відставці Леонід Івашов додатково пояснив, що в цю структуру наймають також «діючих фахівців Головного управління Генштабу, військових юристів і бійців Сил спеціальних операцій».

Офіцер Міноборони РФ, порівнюючи нову ПВК з «групою Вагнера», наголосив, що в «Патріоті» більше платять і краще ставлять бойові завдання. За даними Шабаєва, «залежно від спеціалізації зарплати можуть сягати від 400 тисяч (6,3 тисячі доларів) до мільйона рублів (15,9 тис. доларів). Робота займає місяць-два, більш тривалих контрактів тут не виникає». Командири «Патріота», припускає Шабаєв, можуть отримувати відсоток від угод між ПВК і замовниками її послуг.

Співрозмовник у ветеранських структурах Росії розповів, що «Вагнер» і «Патріот» конкурували за отримання контракту, пов'язаного з охороною золотодобувачів у Центрально-Африканській республіці. В результаті контракт дістався «Вагнеру». Також обидві військові компанії воюють і працюють у Сирії. «Якщо «Вагнер» частіше бере на себе бойові завдання, то «Патріот» більше займається охороною перших осіб», - додає співрозмовник.

У нещодавно опублікованому зверненні «Загальноросійських офіцерських зборів" зазначено, що «Патріот» - не єдина нова ПВК. «Є інші компанії, які виходять на ринок, - точні їх назви ми не знаємо, але знаємо, що вони входять в Лівію, Ємен, Судан, Бруней. Зараз триває цілий комплекс консультацій по африканських країнах», - говорить Шабаєв.

Автори цієї заяви також попереджають про загрозу кризи у ветеранському русі Росії: до «Загальноросійських офіцерських зборів» вже три роки надходять скарги від поранених у боях в Сирії, які не отримують «соціальну, реабілітаційну та економічну підтримку» від держави через відсутність правового статусу у співробітників ПВК.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ