Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що під час евакуації з печери, кожну дитину супроводжували два водолаза .Наразі всіх постраждалих доставлять в лікарню.

Як інформує кореспондент DW із місця подій, в операції задіяні 19 рятувальників.

Окрім того, із моменту виявлення групи з дітьми перебували лікар і три «морські котики» ВМС Таїланду. Їм також ще належить вийти з печери.

Нагадаємо, наприкінці червня дванадцять футболістів-підлітків юнацької футбольної команди «Академія диких кабанів» і її тренер загубилися в печері Кхао Луанг в провінції Чіанграй на півночі Таїланду. Хлопці пішли на прогулянку серед скель, але їх подорож перервала злива. Саме негода і вода, що залила печеру, завадили їм вчасно вийти на світло.

2 липня рятувальники знайшли підлітків і їхнього тренера, які загубились у печері Кхао Луанг на півночі Таїладу. Їхні пошуки тривали дев'ять днів – дітей розшукували тайські дайвери і міжнародні фахівці. А біля входу в печеру чекали і молилися батьки.

Участь у рятувальній операції також брав український дайвер Всеволод Коробов. Він пройшов найскладнішу трикілометрову ділянку в затопленій печері.

У понеділок рятувальники вивели іще чотирьох хлопчиків із затопленої печери в Таїланді. 

Американський підприємець Ілон Маск повідомив, що міні-субмарина готова до використання в рятувальній операції з визволення з печери Кхао Луанг дітей і вже доставлена в Таїланд.

Окрім того, у врятованих із печери в Таїланді дітей виявили інфекцію.

Раніше повідомлялося, що дев'ятого хлопчика евакуювали з печери Кхао Луанг.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ