«Візовий центр забезпечуватиме лише технічний супровід візових досьє та надання сприяння заявникам, рішення про оформлення чи відмову в оформленні віз прийматимуться, як і раніше, консулом Посольства України в Ісламський Республіці Іран», - повідомляє прес-служба МЗС.

Адреса візового центру: Building No. 11 Street, 27th Street (Roshel Khoori), Alvand street, Argentine Square, Tehran, Iran. Телефон колл-центру: +98 218 280 2846.

Як пише censor.net, для в'їзду в Іран громадянам України обов'язково отримувати візу. Як йдеться на сайті «Поради подорожуючим від Консульської служби», візи можна отримати в Посольстві Ісламської Республіки Іран в Україні (в м.Києві) та в міжнародних аеропортах на території Ірану.

Посольство Ірану в Україні (http://kiev.mfa.ir/) оформлює два типи віз: «в’їзні», позначаються літерою «А» та «туристичні», що позначаються літерою «В».

Громадяни України також можуть оформити туристичну візу в міжнародних аеропортах Ірану («Імам Хомейні», «Мехрабад», «Машхад», «Шираз», «Табріз»). Така віза оформлюється на термін до 30 днів з можливістю продовження на 15 днів. Для її отримання достатньо пред’явити український закордонний паспорт, заповнити коротку анкету та сплатити консульський збір у розмірі 65 євро.

ІА "Вголос": НОВИНИ