Про ймовірність участі будівельної компанії з російськими коріннями у тендері на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар повідомив у соцмережах Дмитро «Калинчук» Вовнянко.

З системи публічних держзакупівель «Прозорро» стало відомо, що в конкурсі візьмуть участь три компанії. Свої пропозиції подали компанії «Індербудтонель», «Київметробуд» і «Будівельна компанія» Адамант (на сьогодні вже вибула з процесу). Користувачів соціальних мереж обурив той факт, що за однією з компаній «Індербудтонель» стоїть бізнесмен Володимир Петрук. Він же голова правління російської будівельної асоціації «Интерстроймонтаж», яка може бути близькою до кремлівських чиновників, враховуючи підряди які виграє компанія.

Сам Петрук не приховує, що має широкі інтереси у будівельній галузі РФ.

«Ми прийшли на російський ринок в 1996 році і маємо великий досвід роботи в північних регіонах Росії. Наприклад, в 90-і роки ми побудували першу скляну будівлю на Крайній Півночі в Ханти-Мансійському автономному окрузі, яке експлуатується досі» - повідомляв він російському виданню Комсомольська правда минулого року.

Петрук відверто заявляв про свою антиукраїнську позицію. Також він замішаний у будівельних скандалах в Україні. Раніше його компанія вигравала тендери без конкуренції на різні підряди в столиці. Один з епізодів навів український письменник Дмитро Вовнянко.

ІА "Вголос": НОВИНИ