Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони України.

За час перебування на Тернопільщині учасники акції відвідали Марійський духовний центр у Зарваниці. Кожна родина-учасник отримала букети з первоплодами, які освятили з нагоди великого свята Преображення Господнього, відомого як Яблучний Спас. У каплиці св. Юра помолилися за душі загиблих бійців та запалили пам’ятні лампадки.

У Тернополі на Театральному майдані присутні віддали честь та шану загиблим воїнам: представники кожної з областей пройшли Коридором Слави. Згодом на Микулинецькому кладовищі Тернополя відбулася панахида та покладання квітів до могил загиблих військовослужбовців.

У рамках зустрічі в обласній філармонії члени родин загиблих поспілкувалися з представниками державних органів влади, обласного військкомату, волонтерами та працівниками соціальних служб. Була нагода обмінятися кращими прикладами та рекомендаціями щодо більш ефективної взаємодії та роботи.

– Ми прагнемо об’єднати родини, аби вони зрозуміли, що не залишилися на самоті. Захід, який відбувся напередодні Дня Незалежності України, проведено з метою вшанування на найвищому рівні пам’яті полеглих героїв та об’єднання сімей у «Єдину родину України», – зазначила старший офіцер групи по роботі з особовим складом та громадськістю Тернопільського облвійськкомату майор Олена Величанська.

ІА "Вголос": НОВИНИ