Про це повідомили у відділі комунікацій поліції Тернопільської області.

Студенти через соцмережі шукали охочих працювати у Туреччині та Об'єднаних Арабських Еміратах. Про роботу починали говорити лише після того, як дізнавалися, що кандидати перебувають у складних матеріальних умовах – мають на вихованні дітей, хворих батьків та інші фінансові проблеми.

«Коли дівчата погоджувалися з усіма умовами, роботодавці починали готувати документи на виїзд. Вони брали на себе усі фінансові витрати на виготовлення паспортів, віз, купівлю авіаквитків. Ці гроші, як стало відомо уже у під час перевірки, а це близько чотирьох сотень доларів, їм повертали іноземні замовники. Куди саме повинні їхати дівчата, визначали самі «покупці»  живого товару. Їм в ОАЕ та Туреччину тернополяни відправляли фотографії і замовники повідомляли, яка працівниця і кому потрібна. За дівчину, яка підходила для виїзду в Туреччину, роботодавець отримував від 500 доларів до тисячі, а за Дубаї – від тисячі до двох тисяч умовних одиниць. За кордоном українська повія заробляла приблизно 12 тисяч доларів на місяць. Половину забирав «господар», а половину видавав, як зарплату», – повідомили у поліції.

Спіймали правоохоронці зловмисників після того, як дві жінки, яких мали відправити закордон, звернулися до поліції.

«15 лютого дівчата мали вилітати на роботу з аеропорту «Київ», але їм не дозволили це зробити працівники департаменту боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, тернопільські оперативники й представники державної прикордонної служби України. Уже в Тернополі правоохоронці провели санкціоновані обшуки під процесуальним керівництвом прокуратури у помешканнях роботодавців. У них вилучили мобільні телефони з переписками, комп'ютерну техніку, записники, флешки, гроші, отримані від незаконного заробітку та копії паспортів завербованих дівчат», – йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, злочинний дует уже встиг відправити за кордон близько п'яти дівчат з Хмельниччини, Рівного, Вінниччини та Запоріжжя.

Студентів затримали відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Вирішується питання про оголошення їм підозри за статтею 149 частина 2 Кримінального кодексу України.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ