У Тернополі створено виборчий блок «Наша Україна». До блоку увійшли Тернопільські обласні осередки НСНУ, НРУ, КУНу, УРП «Собор» (Матвієнка) і ПППУ.

Про створення блоку було урочисто оголошено на віче «Захистимо Україну!», яке відбулося 22 січня на Театральному майдані Тернополя. Організаторами віче виступили партії – учасниці виборчого блоку «Наша Україна». Зібрання було також приурочене святу Соборності України, з чим і привітали присутніх голова Тернопільської Крайової організації НРУ, голова ОДА Іван Стойко та присутні київські гості – керівник виборчого штабу «Наша Україна» Роман Безсмертний, лідери «Нашої України» Роман Зварич та Микола Катеринчук.

Виступаючі висловлювалися за підтримку уряду Юрія Єханурова, торкалися і газового питання. Зокрема, на думку Миколи Катеринчука, «зараз на карту поставлена незалежність України. Тому всілякі спекуляції навколо газового питання лише загострюють ситуацію і підривають основи економічної й політичної незалежності України». Микола Катеринчук закликав тернополян чітко розуміти, в чому суть газових проблем і як їх потрібно розв’язувати.

А Роман Зварич у своєму виступі на віче зазначив: «Зараз в Україні розвелося багато політичних чаклунів, які розповідають політичні байки. Зокрема, одна з таких чаклунок, яка свого часу була дуже близькою до нашого Президента, заявила, що якби вона ще кілька разів зустрілася з Путіним, то Україна мала б газ по 40 доларів за тисячу кубометрів». Роман Зварич закликав «не вірити таким байкарям, які хочуть ввести народ в оману».

На віче було прийнято резолюцію "Захистимо Україну", яку зачитав Іван Стойко. У резолюції, зокрема, зазначено, що «український народ не піддасться на спекуляції і розбереться, хто є хто серед українських політиків».

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ