[media=139143,139144,139145,139146,139147,139148,139149,139150] 

Про це інформує місцеве видання TeNews.

Повідомляється, що разом із містянами участь у заході взяли Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, політв’язень Юрій Сиротюк, народний депутат України Михайло Головко, міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Олігархи, уособлюючи собою зрощення державної влади, криміналу і великих грошей, монополізували країну. Нація, громадянске суспільство зобов’язані усунути вплив олігархів на українську владу, на українську економіку. Маємо спільно розпочати знищення олігархії як класу», ‒ наголосив Олег Тягнибок.

З метою унеможливлення подальшого збереження існуючої системи, за словами лідера «Свободи» Олега Тягнибока, націоналісти спільно напрацювали й зареєстрували в парламенті пакет антиолігархічних проектів законів.

Насамперед йдеться про законопроекти щодо деофшоризації економіки, ліквідації приватних монополій та ухвалення нового Податкового кодексу, який передбачатиме запровадження прогресивної шкали оподаткування «малий бізнес ‒ малі податки, великий бізнес ‒ великі податки». Окрім того, мова про законодавчі ініціативи щодо заборони приватизації стратегічних підприємств, деолігархізації енергетики, забезпечення справедливого формування тарифів та інші.

Націоналісти ініціювали збір підписів у парламенті з метою невідкладного розгляду відповідних законопроектів. Одночасно уже 67 місцевих рад по всій країні ухвалили на своїх сесіях спеціальні звернення з вимогою затвердження парламентом зазначених законопроектів.

«Ми всі повинні чітко розуміти і докласти максимум зусиль у боротьбі проти кланового олігархату – причини зубожіння кожного українця. Кожен із нас повинен бути господарем на своїй Богом даній землі, жити багато, заможно у сучасній європейській державі!» – наголосив міський голова Тернополя  Сергій Надал.

«Викликає гордість те, що в нашому парламенті, хоч і небагато, проте є депутати, які завжди ставлять перед собою завдання відстоювати інтереси української нації. Ми завжди маємо пам’ятати про те, що лінія фронту для військовослужбовців проходить на сході України, для парламентарів – у вищому законодавчому органі держави, а для тернополян – в рідному місті. Це тому, що насамперед від кожного з нас залежить, як держава та суспільство займеться вирішенням ключових проблем у побудові Української держави. Саме завдяки спільним зусиллям націоналістичних організацій та громадян ми зможемо подолати проблеми та олігархію, які присутні в нашій державі», — цитує видання ternopoliany.te.ua голову фракції ВО «Свобода» в Тернопільській облраді Олега Сиротюка.

«Ми розуміємо, що в українському парламенті всіма способами посадовці будуть боротися проти реалізації Антиолігархічного пакету докорінних перетворень. Саме тому нашим завданням є щоденно працювати для того, аби таки натиснути і досягти ухвалення цього пакету, адже його прийняття забезпечить нам енергетичну, фінансову незалежність та перезавантаження економіки в нашій країні. Попри перекриття кисню олігархам та припинення вивезення коштів в офшори, ми повинні показати населенню країни, як має в нас розвиватися економіка. А досягнемо ми позитивних змін завдяки поміркованим законам: кредитуванню малого й середнього бізнесу, забезпеченню енергетичної незалежності держави та інших», — зазначив під час маршу нардеп Михайло Головко.

Велелюдна акція націоналістів завершилася зачитанням вимог маршу, і зокрема:

– від Верховної Ради України ‒ негайно внести на розгляд та ухвалити Антиолігархічний пакет докорінних перетворень.

– від Кабінету Міністрів України ‒ висловити чітку позицію щодо Антиолігархічного пакету докорінних перетворень, публічно його підтримати та звернутися до парламенту щодо негайного розгляду цих ключових ініціатив.

– від Президента України Петра Порошенка ‒ підтвердити справами свої неодноразові публічні обіцянки щодо деолігархізації та зобов’язати фракцію «Блок Петра Порошенка» й коаліцію у Верховній Раді негайно внести на розгляд парламенту Антиолігархічний пакет докорінних перетворень і проголосувати за нього.

Як уже писав «Вголос», 3 квітня у Києві щонайменше 20 тисяч націоналістів вийшли на Марш «За українське майбутнє без олігархів» з вимогою прийняття в Україні Антиолігархічного пакету перетворень. Тоді націоналісти передали свої вимоги Прем'єр-міністрові України Володимирові Гройсману, Голові Верховної Ради Андрієві Парубію та Президентові Петру Порошенку.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок пояснював, що націоналісти вимагають два напрямки цих антиолігархічних законів: економічний і політичний.

Проведення маршів «За українське майбутнє без олігархів» націоналісти анонсували по всій Україні. 22 квітня Марш сили нації пройшов у Івано-Франківську.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ