[media=143051,143052,143053,143054] 

Про це повідомляє місцеве видання «20 хвилин».

Нагороди від президента тернопільські воїни АТО вирішили віддати після подій під Верховною Радою 3 березня. Таким чином вони висловили свою підтримку тим бійцям, які постраждали під час розгону наметового містечка у Києві.

«Захисників, які чотири роки обороняли нашу рідну землю, жорстоко побили, кинули на коліна, змушували їсти сніг, просякнутий кров'ю. Тому ми – бійці, добровольці, громадські активісти, вирішили здати свої нагороди від гаранта його представнику в Тернопільській області голові ОДА Степану Барні, – каже керівник волонтерської групи «Схід та Захід єдині назавжди» Василь Конько. 

Голова Тернопільської міської організації ветеранів АТО Дмитро Гайтко каже, що їх обурило те, що уже вкотре людей побили невідомі працівники поліції, які були в балаклавах, без жетонів та нумерації на шоломах.

«Якщо міністр і гарант ніяк на це не реагують, то ми протестуємо таким чином – здаємо всі нагороди з підписом нашого гаранта Конституції. Він не гарантує захисту Конституції, дозволяє злочини проти тих, хто не словом, а ділом захищає її», – сказав Дмитро Гайтко.

Віддав свої нагороди і боєць, який постраждав під час розгону наметового містечка під Верховною Радою, доброволець АТО Олег Іванійчук.

«Казали, що під Верховною Радою були «бомжі», алкоголіки, каже чоловік, розстібаючи пальто, показує поліцейську форму з десятком нагород. Ці нагороди я заслужив за 28 років вислуги в поліції. Коли почався Майдан і я побачив усе це побиття «Беркутом», то 1 грудня 2013-го року поїхав у Київ. І там залишився. Повернувся з Майдану 21 березня 2014-ого року. Коли почалась війна пішов добровольцем», каже Олег Іванійчук.

Голови Тернопільської ОДА Степана Барни на місці не було, нагороди від протестувальників приймав заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик. «Нам шкода, що їх повертають. Бо ці люди заслужили їх боротьбою на війні», – сказав той.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ