Про це під час сьогоднішньої програми «Наголос з Наталією Струк» в ефірі радіо «Вголос» (107,2 FM) заявив голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак.

Як зазначив Маркіян Лопачак, міський голова Андрій Садовий постійно тікає від проблемних питань у господарці Львова.

«На жаль, ми спостерігаємо ситуацію, коли міський голова під час чергового свята у Львові – «Свято пампуха», «Свято кави», пива, не знаю, ще чого… То він з екранів свого телебачення говорить: «от я роблю гарне європейське місто, от я такий хороший і красивий». Натомість коли з’являються проблемні питання, питання господарки, міський голова, вибачте, тікає постійно від цих питань. Ми можемо згадати ситуацію зі смородом у Львові, ми можемо згадати про те що зараз говоримо – проблему Грибовицького сміттєзвалища. І ми можем констатувати, що міський голова, не зважаючи на всі свої обіцянки, не зважаючи на прийняті рішення і Львівської міської ради, і рішення обласної ради, нічого абсолютно не зробив за 10 років правління містом», – наголосив Лопачак.

Тому, на думку «свободівця», саме міський голова Львова Андрій Садовий несе в першу чергу відповідальність за трагедію, яка трапилась на Грибовицькому сміттєзвалищі.

«Тобто, якщо говорити хто зараз у першу чергу винен, то однозначно винен міський голова. Тому що, нагадаю, Грибовицьке сміттєзвалище – це львівське комунальне підприємство, воно належить Львову. І міський голова в першу чергу мав би бути зацікавлений, разом із громадою, щоби вирішити це питання. Було надзвичайно багато варіантів що робити, виступали фахівці, науковці, приймалося безліч рішень, чи робити там сміттєспалювальний завод, чи сміттєпереробний, чи шукати новий полігон…», – заявив Лопачак. 

Як відомо, 30 травня о 15:20 поблизу с. Збиранка Жовківського району на території полігону твердих побутових відходів після завершення гасіння пожежі під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників.

Рятувальників на сміттєзвалищі завалило відходами з висоти 90 метрів.

Відомо, що на рятувальників обвалилося 100 000 куб. м сміття, тож «хлопці, скоріш за все, загинули».

За цим фактом порушили справу.

Як повідомляє ДСНС, під завалами сміття у Грибовичах може бути 4 людини

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ