[media=142443,142444,142445,142446] 

Про це повідомляє УНН.

Зараз рух транспорту частиною вулиці Хрещатик в районі Європейської площі не здійснюється. При цьому тут акумулювали кілька автобусів, поблизу яких знаходяться правоохоронці.

Як повідомила у Facebook Людмила Сивухин, яка знаходиться в районі Майдану Незалежності, відбувається «встановлення сцени». Зараз в цьому районі скандують активісти.

При цьому присутні активісти заявляють про нібито блокування авто, в якому знаходиться обладнання для завтрашнього заходу.

«Активісти просять відкрити і подивитися, що в машині тільки колонки і мікрофони», – додала одна з користувачів соцмережі.

Водночас на сторінці партії в Facebook повідомляється про затримання активістів.

«Силовики заблокували грузовик зі сценою, а тепер забирають у відділки активістів! За попередньою інформацію забрали водія грузовика та активіста Ігора Терещенко, ймовірно їх відвезли до Шевченківського відділення поліції», – повідомили в партії «Рух нових сил».

Як повідомляє «Громадське», правоохоронці заблокували вантажний автомобіль представників «Руху нових сил» на Європейській площі біля готелю «Дніпро».

Навколо перебуває близько 200 поліцейських та нацгвардійців.

За словами представника «Руху нових сил» Володимира Гавриша, 6 березня вони подали заявку до Київради щодо проведення мирної акції біля Майдану Незалежності 19 березня.

У суботу близько 18-ї їхній автомобіль виїхав для встановлення сцени, однак його заблокували правоохоронці.

«Вони кажуть про те, що надійшов дзвінок, і в машині знаходиться щось небезпечне. Ми запропонували перевірити її в нашій присутності, але нам доступ не дали.  Попри те, що там наше майно», — сказав Гавриш.

Представники поліції зазначили, що мають право блокувати автівку, адже отримали відповідний дзвінок про можливу небезпеку.

«Ми отримали дзвінок з повідомленням про те, що в машині містяться небезпечні предмети. Маємо перевірити. Триває перевірка», — зазначив поліцейський.

Нагадаємо, 18 березня на Майдані Незалежності в Києві планують провести віче, про організацію якого заявили в «РНС», лідер якого – екс-глава Одеської ОДА, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі.

ІА "Вголос": НОВИНИ