Вчора, 11 липня, мітингарі трохи роз'їхались і звільнили урядовий квартал. Проте сьогодні – знов збираються. Про це пише ТСН.

Автовласники вимагають скасування постанови Кабміну, за якою поліцейські мають доступ до митної бази, тож можуть перевіряти законність перебування «євро блях» в Україні. Друга вимога – ухвалення закону про пом'якшення умов розмитнення.

Як писав «Вголос», 11 липня центр Києва заполонили власники так званих «євроблях» – автомобілів із європейською реєстрацією. Вони заблокували проїзд до урядового кварталу – сотні машин вишикувалися колоною від Європейської площі до вулиці Грушевського.

Активісти «АвроЄвроСили» називають свою акцію безстроковою і запевняють, що стоятимуть на своєму до самого кінця і не підуть, поки їх не почують депутати.

Власники автомобілів на «бляхах» вимагають в уряду скасувати постанову Кабінету міністрів №475 і внести до порядку денного Верховної Ради законопроекти №8487 і 8488.

Нагадаємо, голова податкового комітету Верховної Ради Ніна Южаніна підготувала законопроект, яким вирішується проблема машин з єврономерами. Власників хочуть змусити вивезти евробляхи за кордон, а потім ввезти через митницю, заплатити, щоб потім поставити на українські номери.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ