Напередодні очільник Житомирського обласного осередку ВО «Свобода» Сидір Кізін й відомі скульптори України Олег Пінчук і Володимир Шолудько презентували проект майбутнього пам'ятника, який у наслідку затвердили більшістю голосів, повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

«Вже у наступному році ми відзначатимемо 110-ту річницю з дня народження героя ‒ людини-символу української визвольної боротьби Степана Бандери. Тому в Житомирі повинен з'явитися достойний пам'ятник націоналісту ‒ окраса нашого міста.

Сьогодні на нараді були думки, щоби встановити пам'ятник на вулиці Степана Бандери, подалі від центру. Але вдячний всім членам ради, які підтримали встановлення його в центральній частині міста. Пам'ятник буде встановлений не за кошти з міського бюджету, а коштом житомирян, небайдужих до цієї справи.

Є бачення архітекторів, скульпторів, жителів Житомира й, нарешті, місце для нього. Тому впевнено рухаємось далі», ‒ зазначив Сидір Кізін.

Олег Пінчук, відомий нині скульптор, родом з Житомира, дізнавшись про ініціативу містян поставити пам'ятник Степанові Бандері, відразу ж виявив інтерес до цієї справи.

«Сьогодні ми почули думки житомирських архітекторів, і врахувавши усі побажання й зауваження, працюватимемо далі над виготовленням пам'ятника.

Рада визначила нарешті місце його встановлення, й впевнений, що це правильне й найбільш вдале рішення. Адже, логічно, що це має бути не велика площа, а місце середнього розміру, де могли б збиратись люди, об'єднані спільними націоналістичними ідеями.

Приємно, що більшість підтримали ідею встановлення в сквері на вулиці Великій Бердичівській, і впевнений, що у співпраці ми виготовимо й встановимо прекрасний, професійно виконаний пам'ятник», ‒ додав Олег Пінчук.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ