Напередодні одного з його заступників засудили до тюремного ув'язнення за звинуваченням у шпигунстві, інформує Daily Sabah.

«До лідера опозиції приєдналися кілька тисяч протестувальників, які почали «Марш справедливості» з Гювенпарка на площі Кизил в центральній частині Анкари», - вказано у повідомленні.

Зазначають, що марш організували на знак протесту після того, як заступник голови партії в Стамбулі Еніс Бербероглу був засуджений до 25 років в'язниці за витік секретних документів в пресу у спірній справі щодо національної розвідки.

Перед початком маршу Килічдароглу сказав, що ця подія не має нічого спільного з політичною партією і закликав всіх, хто шукає справедливості, підтримати марш. Він також звинуватив уряд у встановленні «диктаторського» режиму через надзвичайний стан, впроваджений 20 липня 2016 року після спроби державного перевороту 15 липня.

Багато людей під час ходи тримали прапори, махали турецькими прапорами і були одягнені у футболки з написом «Справедливість». Поліція впровадила жорсткі заходи безпеки в Гювенпарку і вздовж маршруту маршу на чолі з Киличдароглу, встановила водомети та броньовані поліцейські автомобілі.

ІА "Вголос": НОВИНИ