Тепер окружна прокуратура Варшави скерувала до суду відповідну справу, пише «Громадське» із посиланням на повідомлення прокуратури.

У цьому документі вказано, що поляків судитимуть за торгівлю людьми. 

У матеріалі слідства зазначено, що іноземці, не знайомі з польським трудовим законодавством, були змушені працювати в закладах громадського харчування у Варшаві по 350 годин на місяць. Через постійні «штрафи», зарплату вони отримували невчасно і не в повному обсязі. При цьому люди боялися звертатися до правоохоронців, щоб не втратити вже зароблені гроші.

Повідомляють також, що на білорусів і українців чинили психологічний тиск. Деяких змушували давати розписки про отримання грошей у борг. Люди жили в готелях для робітників і у приватних квартирах на території Варшави, орендованих організаторами злочинної схеми. Житлові умови в цих приміщеннях слідчі назвали «скандальними». Крім того, життя робітників було під повним контролем організаторів схеми.

Відомо також, що підозрюваний Борис С. визнав повністю вину і пояснив схему, за якою працювала організація. Він почав роботу в ресторані Мирослава К. у 2015 році спочатку як звичайний робітник. Потім Мирослав К. запропонував йому посаду «наглядача» над іншими робітниками. Сам Мирослав не визнає провину.

Тепер зловмисникам загрожує до 15 років ув'язнення. 

ІА "Вголос": НОВИНИ