Як повідомляє Польське радіо, серед тих, хто допомагав упорядковувати територію, був і кобзар, бандурист і лірник, лідер гурту «Хорея Козацька» Тарас Компаніченко, який перебуває в Польщі у зв’язку з участю у фестивалі «Усі мазурки світу».

«Ми зараз знаходимося у районі, де поховані вояки армії Української Народної Республіки, а також ті, хто діяв в уряді. Петро Холодний, – він міністр освіти, видатний український художник, на жаль, малознаний. Тут і Марко Безручко, про якого ми згадували, Змієнко, Сальський. Тут поховані справжні сини України. І зараз ми будемо співати пісні української революції, ті пісні, з якими вони йшли до бою», – сказав Тарас Компаніченко.

Представники української громади Варшави добре попрацювали на могилах воїнів УНР. Взявши з собою рукавички, невеликі мішки, ножички, малі сапки або грабельки, вони поприбирали, усунули траву та буряни.

На Вольському кладовищі у Варшаві спочивають герої війни проти радянської навали 1918–1921 років, зокрема: генерал-хорунжий Армії УНР Марко Безручко і генерал-хорунжий Всеволод Змієнко, а також інші козаки і старшини часів УНР.

ІА "Вголос": НОВИНИ