На галявині поблизу Білого дому у Вашингтоні з'явилося дев'ятиметрове надувне курча із зачіскою, дуже схожою на шевелюру президента Дональда Трампа. 

Про це повідомляє ТСН із посиланням на «ABC».

Величезна інсталяція під назвою «Курчатко Дон» стала справжнім хітом серед користувачів мережі, які й запропонували надути курча в самому серці американської столиці.

Ідея такої пародії на Трампа належить режисеру-документалісту Тарану Сінгху Брару, що раніше публічно засуджував політику очільника США. Дозвіл на проведення акції у Вашингтоні він чекав протягом п'яти місяців. У квітні курча «брало участь» в податкових протестах у Чикаго.

«Ми тут, щоб розкритикувати президента як слабкого та неефективного лідера», – заявив Сінгх Брар. «Він занадто боїться оприлюднення своїх податкових декларацій, занадто боїться протистояти Володимиру Путіну, а зараз бере на слабо Північну Корею».

Щоб придбати та застрахувати курча, яке обійшлося в $ 1 500, у березні Сингх організував краутфандингову кампанію.

«Коли я дізнався, що президент поїхав у відпустку, я трохи засмутився», – сказав організатор акції. «Але потім я зрозумів, що так навіть краще, адже символізм спрацює, а Секретна Служба не буде аж надто нервувати».

Дональд Трамп і справді не зможе на власні очі побачити цю інсталяцію. Нагадаємо, що зараз він відпочиває у своєму гольф-клубі в штаті Нью-Джерсі, де проводить свою першу на посаді очільника держави відпустку тривалістю в 17 днів. 

Як писав «Вголос», з моменту інавгурації у січні цього року підтримка Дональда Трампа серед американців упала до рекордного мінімуму.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ