Захід у центрі американської столиці, біля Меморіалу президенту Лінкольну, зібрав сотні людей та привернув увагу багатьох, хто перебував поруч, повідомляє Укрінформ.

Церемонія розпочалася з виконання композиції "Плине кача", яка стала сумним символом пам'яті полеглих захисників Української держави. Учасники заходу – представники української громади США, Посольства України в Вашингтоні, священнослужителі, небайдужі американці та представники інших країн, - вшанували хвилиною мовчання полеглих героїв біля Тризуба, виставленого на бетоні зі свічок. Багато хто тримав у руках жовто-блакитні прапори й стрічки, а також червоні квіти.

До присутніх звернувся посол України в США Валерій Чалий, який підкреслив, "що боротьба за Україну триває і тепер – в умовах російської агресії, яка продовжується досі". Він подякував українським організаціям Америки за єдність і солідарність з Україною.

Зі свого боку представники українських організацій у Сполучених Штатах – Фундації Україна-США, United Help Ukraine, Razom – підкреслили готовність й надалі активно допомагати українцям у боротьбі проти агресії Москви. За традицією, священики українських церков у США справили богослужіння для урочистого поминання загиблих та прочитали спільну молитву за Україну.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ