Про це повідомили у Ватикані, передає ТСН з посиланням на Reuters.

Лоу, чия відставка з посту в Бостоні 2002 року стала потрясінням для римо-католицької церкви, жив у Римі та в останні роки мав проблеми зі здоров'ям.

Ватикан не назвав причини смерті, однак джерела, близькі до Лоу, повідомили, що він помер у лікарні в столиці Італії від ускладнень через діабет, печінкову недостатність та накопичення рідини навколо серця.

Лоу був архієпископом Бостону протягом 18 років. Керувати однією з найпрестижніших і багатих американських єпархій його призначив Папа Римський Іоанн Павло ІІ 1984 року. Він неохоче прийняв відставку Лоу 13 грудня 2002 року після бурхливого року в церковній історії.

Скандал розгорівся через оприлюднення документів, які свідчили про те, що кардинал Лоу знав про сексуальні домагання деяких священиків своєї митрополії, але нічого не робив із цим. Його звинуватили у переховуванні тих, хто цим займався – винних переводили в приходи в межах єпархії, незважаючи на звинувачення у домаганнях до дітей.

Ситуація в Бостоні виявилася верхівкою айсберга. Після цього стало відомо про тисячі випадків сексуальних домагань у всьому світі. Церковники вважали за краще захищати репутацію установи, а не дітей.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ