Про це інформує Голос Америки.

Зазначається, що Україна вже тривалий час користується популярністю серед британців обох статей, як місце проведення холостяцьких вечірок напередодні одруження/заміжжя.

Як раніше повідомлялося, найбільший лоукост-перевізник Європи Ryanair прийшов до України. Рейси почнуться з жовтня. 

«Рішення лоукостера є чудовою новиною для цієї східноєвропейської країни, яка знаходиться на межі гуманітарної кризи завдяки 5-річному конфлікту з Росією», – пише The Sun.

«Британцям, які спокусяться дешевими польотами, сподобаються і ціни, які вони зустрінуть всередині країни. Минулого року індекс вартості пива GoPro Beer Price Index зафіксував, що середня ціна пива в Україні становить 1.15 фунта, а в окремих місцях пиво можна придбати і всього за 50 пенсів. Обід із трьох став у ресторані середнього рівня коштує близько 15.26 фунтів, а пачка цигарок Marlboro – 79 пенсів. Номер у 3-зірковому готелі можна знайти і за 15 фунтів за ніч, а ліжко у хостелі вартує від 3 фунтів», – розписує принади України британське видання.

Середня вартість квитка Ryanair для України, буде нижче 40 євро, а на початку навіть 10 євро. Квитки з Києва до Барселони на 31 жовтня в одну сторону коштують приблизно 40 євро. На сайті компанії повідомляється, що з нагоди початку роботи нових маршрутів компанії в Україні, до 26-го березня компанія пропонує квитки на низку маршрутів за ціною від 19.99 євро.

Як відзначає впливове британське видання The Economist, на сьогодні лише 5% українців можуть дозволити собі розкіш повітряних перельотів. Дешевші квитки від Ryanair не лише дадуть їм змогу піднятись у повітря, але і пов'яжуть країну тісніше із ЄС, куди ведуть усі нові маршрути.

«Це зовсім непогано у час, коли Росія робить все, щоб затягнути Україну назад до своєї сфери впливу», – відзначає The Economist.

Між тим стаття видання The Sun наводить коментар про привабливість України одного із організаторів відпочинку для британців в Україні, включно із холостяцькими мандрами для представників обох статей.

«Хлопці вже давно подорожують до України не лише за холостяцькими вечірками, але і щоб підтримати британські футбольні команди у різних змаганнях. Головна причина, через яку хлопцям подобається в Україні полягає у тому, що жінки тут одні із найкрасивіших у світі і їх тут надлишок», – наводять слова Тоні у The Sun.

У виданні також попередили британців, що «хоча ситуація у Києві та інших місцях за виключенням Донецька та Луганська загалом спокійна, публічні мітинги можуть перерости у насильство без будь-яких попереджень».

Низький рівень життя переважної більшості населення України є однією із причин того, що за країною протягом тривалого часу тримається імідж пункту призначення для т.з секс-туризму. Ситуація по різному сприймається в українському суспільстві і часто дискутується не як соціально-економічна проблема, а з точки зору «іміджу» держави, ідентичсності, «норм» поведінки, які приписуються статям та ін.

ІА "Вголос": НОВИНИ