Незважаючи на поширену думку про те, що спокійне розмірене життя вдалині від мегаполісів є ключем до щастя, вчені з університету штату Каліфорнія у Фресно довели, що позитивний вплив на рівень задоволеності життям, навпаки, надає скажений ритм життя у великому місті, повідомляє Independent.

Учені додали, що не дивлячись на те, що життя у великому місті пов'язано з більш високим рівнем стресу і занепокоєння, щоденні турботи, активний спосіб життя, а також зайнятість підвищують рівень задоволеності життям.

«Зайнятість, відсутність занадто великої кількості вільного часу і активність є важливими факторами благополуччя», - повідомляє доктор Жанетт Бікнелл.

Вона додала, що також вивчила результати інших досліджень і визначила явний зв'язок між зайнятістю і високим рівнем задоволеності життям:

«Не тільки це, але й інші дослідження наших американських колег підтверджують, що ті люди, які не мають вільного часу і весь час зайняті, відчувають себе набагато щасливішими. Жителі великих міст розвиваються набагато швидше і ефективніше тих, хто живе в більш маленьких містах», - додає Бікнелл.

ІА "Вголос": НОВИНИ