Про це спікер Верховної Ради Андрій Парубій розповів під час брифінгу у понеділок, повідомляє УП.

За його словами, наразі тривають консультації з приводу можливості оновлення ЦВК і від фракцій надходять певні пропозиції.

«Одна з пропозицій, яка звучала, стосується того, щоб у законі про Центральну виборчу комісію змінити кількісний склад ЦВК. Таким чином ми зможемо розглядати в залі всі пропозиції, які подані фракціями і президентом без дилеми 14 і 13, а фактично голосуючи за ту кількість кандидатів, що може бути передбачена законом», – розповів Парубій.

«І відповідно з'являється квота для 14 кандидатів. Тобто, для усіх тих кандидатів, які були подані президентом у Верховну Раду», – додав він.

Він додав, що також є пропозиції перевнесення подання, але у цьому випадку оновлення ЦВК доведеться відкласти на досить тривалий час, оскільки потрібно буде провести спецперевірку нових кандидатів.

«Зважаючи на те, що склад ЦВК і кількість членів ЦВК – це виключно є норма закону, то відповідно законодавець може змінити цю чисельність і таким чином зняти політичну напругу», - сказав Парубій.

Спікер висловив сподівання, що до вечора понеділка вже буде чітка політична позиція з цього приводу.

Нагадаємо, у квітні Комітет Верховної Ради з правової політики і правосуддя підтримав подання президента щодо звільнення 13 членів Центральної виборчої комісії у зв'язку із закінченням терміну їхніх повноважень.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ