«Скасовувати депутатську недоторканність треба обов'язково і щонайшвидше, – зазначив Юрій Левченко. – Адже це створює проблеми у суспільстві. У депутати, щоб мати недоторканність, «пруться» усі, хто не має тут сидіти. Тому якість парламенту жалива, відповідно, такі ж рішення він приймає. Також є питання довіри до політиків. Поки нардепи є однією кастою, а українці – іншою, то про довіру до політиків не може йти мова.

Що ж робить Президент?! Позавчора він вносить свій законопроект до ВР. По-перше, цей законопроект не мали права реєструвати. Крім того, в ньому прописано, що він набуває чинності з 1 січня 20-го року. Яка ж схема вимальовується: зараз більшість голосує за це, КС дає позитивний висновок. До весни 19-го року, до президентських виборів, за нього проголосують. Потім вони попіаряться на тому на парламентських і президентських виборах. А потім нова більшість відтермінує дію цього закону. Це шахрайство. Я вимагаю, щоб згідно із регламентом, першим був поставлений законопроект народних депутатів. Щоб зала відправила його до КС. А вже потім робіть що хочете із законопроектом Президента».

Депутати приступили до розгляду двох законопроектів щодо зняття депутатської недоторканності: депутатського законопроекту № 6773 та президентського № 7203. Опісля документи скерують на висновок Конституційного Суду України. На даному етапі для цього потрібно 226 голосів.   

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ