Про це перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила у виступі на конференції «Підсумки імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом за 2017 рік та подальші плани», – повідомляє Укрінформ.

«Це неправильно, коли на (профільні) комітети приходить, при всій повазі, голова департаменту (міністерства), коли комітети роками не бачать міністрів.... Насправді  має бути дуже активна комунікація між урядом і парламентом, яка додасть імпульсу цій марудній, нецікавій для багатьох, але ключовій роботі –імплементації Угоди про асоціацію», – сказала Геращенко. 

Коментуючи слова голови Представництва ЄС в Україні Хьюга Мінгралеллі, що в плані імплементації Угоди про асоціацію Україна найбільше відстає у таких напрямках, як транспорт, митна сфера та інтелектуальна власність. Перший віце-спікер зауважив, що профільні комітети разом з урядом мають активізувати діяльність, попрацювати над змістовим  наповненням цих законів і прийти до «правильного знаменника». 

Геращенко також нагадала, що в парламенті наразі зареєстровано 56 законопроектів, які належать до сфери євроінтеграції. 

У цьому контексті перший віце-спікер закликала міжнародних партнерів надати технічну допомогу Урядовому офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції і Комітету з питань євроінтеграції у проведенні якісної експертизи цих законопроектів на їх відповідність європейським нормам, «щоб ми їх не переписували».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ