У Литві департамент у справах в'язниць планує прибрати з Вільнюса всі місця позбавлення волі. Про це в п'ятницю, 6 квітня, повідомляє Delfi.

«Готується план виведення всіх місць ув'язнення з Вільнюса. Наприклад, Лукишкес (в'язниця-СІЗО, - ред.), відомо, де знаходиться», - сказав журналістам міністр внутрішніх справ Еймутіс Місюнас після зустрічі з главою департаменту Робертас Крікштапонісом.

Відзначено, що у Вільнюсі, крім Лукишкеської в'язниці-СІЗО, яка розташована в центрі міста, департаменту підкоряються також Вільнюський виправний будинок та інші установи. 

Як розповів Крікштапоніс, план виведення всіх цих установ з Вільнюса повинен бути підготовлений протягом року. За попередніми підрахунками, це коштуватиме, мінімум, 80 млн євро, бо в такому випадку за містом потрібно буде побудувати нову в'язницю.

«Перш за все, так ми звільнимо місто, з'явиться додатковий простір для жителів і гостей міста. Так ми б поліпшили умови і засудженим, бо сьогодні за погані умови утримання ми змушені їм багато платити», - пояснив він.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ