Попри відставку прем'єр-міністра Сержа Саргсяна протестувальники стверджують, що їхні вимоги не виконані. Вони домагаються дострокових виборів та усунення партії влади, – пише Українська правда.

Напередодні стало відомо, що заплановані на середу переговори між тимчасовим в.о. глави уряду Кареном Карапетяном і опозиційним лідером Ніколом Пашиняном не відбудуться. Як повідомляє «Радио Азатутюн», Пашинян закликав прихильників зібратися на площі Республіки в Єревані для того, щоб закріпити перемогу «оксамитової народної революції».

Правляча партія і опозиція по-різному пояснюють зрив переговорів. Карапетян заявив, що Пашинян в односторонньому порядку висунув нові вимоги. Пашинян стверджує, що у партії влади «хочуть використати відставку Сержа Саргсяна для збереження влади», – повідомляє News.am.

«Є всі підстави припускати, що Республіканська партія Вірменії намагається використовувати ейфорію суспільства в зв'язку з відставкою Сержа Саргсяна з метою збереження влади. Республіканська партія не може залишатися при владі. Народ переміг, і перемога повинна бути закріплена», – заявив Пашинян.

Як писав «Вголос», 23 квітня прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян, через якого у країні другий тиждень не вщухають протести, подав у відставку. Наступного дня у відставку пішов весь уряд.

У Вірменії пройшло масове імпровізоване вуличне святкування у зв'язку з відставкою прем'єр-міністра Сержа Саргсяна. Щасливі протестувальники разом з військовими влаштували ходу прямо на головній алеї Єревана.

Нагадаємо, 17 квітня, в день, коли парламент обрав екс-президента Сержа Саргсяна прем'єр-міністром, лідер опозиційної партії «Громадський договір» та голова парламентської фракції «Елк» Нікол Пашинян оголосив про початок безкровної «оксамитової» революції.

У п'ятницю, 20 квітня, зранку сотні активістів опозиційного руху, що виступає проти прем'єрства Сержа Саргсяна, розбившись на групи, вийшли на вулиці Єревану з метою перекриття руху транспорту.

22 квітня вірменська поліція повідомила про 232 людини, затримані у зв’язку з протестами у столиці країни Єревані. Згодом у столиці Вірменії військові приєдналися до мітингувальників.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ