Лідер протестного руху у Вірменії Нікол Пашинян закликав своїх прихильників відновити всі акції протесту з 29 квітня. «Всі акції протесту, акції громадянської непокори повинні бути відновлені з новою силою. Перемога народу повинна бути визнана», - заявив він під час мітингу опозиції в місті Іджеван в суботу, 28 квітня, інформує DW.

Він також закликав 1 травня - в день виборів нового прем'єра Вірменії - організувати масові акції в Єревані. «Наша боротьба ненасильницька, це боротьба піднятих рук. Наші дії сильні і рішучі, але в наших діях не може бути насильства», - зазначив він.

Також Нікол Пашинян заявив про готовність до прямих переговорів з депутатами від правлячої Республіканської партії. «Ми зацікавлені в якнайшвидшому вирішенні проблеми. Якщо є складності у форматі переговорів, то ми готові вступити в прямі переговори з фракцією Республіканської партії, з усіма депутатами цієї фракції одночасно», - заявив лідер опозиції.

«Але перемога народу повинна бути визнана», - додав він.

У свою чергу, Республіканська партія планує оголосити свою позицію щодо голосування на виборах нового прем'єра у понеділок, 30 квітня.

«В основі рішення буде безпека і стабільність країни, і в цьому питанні Республіканська партія проявить єдність», - повідомив віце-спікер парламенту, представник партії Едуард Шармазанов.

Як писав «Вголос», 23 квітня прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян, через якого у країні кілька тижнів не вщухають протести, подав у відставку. Наступного дня у відставку пішов весь уряд.

У зв'язку з відставкою Саргсяна у Вірменії пройшло масове імпровізоване вуличне святкування. Щасливі протестувальники разом з військовими влаштували ходу прямо на головній алеї Єревана.

Проте, попри відставку прем'єр-міністра, протестувальники знову вийшли на вулиці і стверджують, що їхні вимоги не виконані. Вони домагаються дострокових виборів та усунення партії влади.

Нагадаємо, 17 квітня, в день, коли парламент обрав екс-президента Сержа Саргсяна прем'єр-міністром, лідер опозиційної партії «Громадський договір» та голова парламентської фракції «Елк» Нікол Пашинян оголосив про початок безкровної «оксамитової» революції.

У п'ятницю, 20 квітня, зранку сотні активістів опозиційного руху, що виступає проти прем'єрства Сержа Саргсяна, розбившись на групи, вийшли на вулиці Єревану з метою перекриття руху транспорту.

22 квітня вірменська поліція повідомила про 232 людини, затримані у зв’язку з протестами у столиці країни Єревані. Згодом у столиці Вірменії військові приєдналися до мітингувальників.

ІА "Вголос": НОВИНИ