Про це повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі керівник програми черепних травм Наукового центру здоров’я у Саннібрук, професор пластичної хірургії Університету Торонто Олег Антонишин, пише Укрінформ.

«Під час попередніх місій ми виконували реконструкції черепа і лиця, щелепи і верхніх кінцівок і маємо наміри виконувати подібні операції під час шостої місії», – розповів Антонишин.

Протягом наступного тижня пацієнти ще можуть записатись у госпіталь на консультацію.

«Хотів би нагадати усім, хто знає про таких поранених, які мають видимі деформації на обличчі, рубці – вони протягом наступного тижня ще можуть звернутись до одеського військового госпіталю, і я думаю, ми встигнемо взяти їх на операції», – зазначив начальник клініки щелепно-лицевої хірургії та стоматології Головного військового клінічного госпіталю Міноборони України Ігор Федірко.

Під час місії канадські та українські лікарі прийматимуть пацієнтів із усієї території країни. «Їм потрібно лише звернутись за нашою гарячою лінією 097 95 25 032 і наш координатор візьме всю інформацію. Якщо пацієнт не має можливості заплатити за дорогу до Одеси, ми допоможемо із цими коштами», – зазначила директор гуманітарних ініціатив, Канадсько-українська фундація (Канада) Христина Вaлер.

Загалом за 5 місій вдалось прооперувати 177 пацієнтів та надати близько 400 консультацій.

«Це все спільна робота українських і канадських лікарів. За 5 місій ми зібрали і пожертвували понад 1 млн 700 тис. канадських доларів і сподіваємось, що буде і подальша співпраця і ми будемо мати можливість допомогти ще більшій кількості поранених», – додала  Вaлер.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ