Всі заявки на участь у візовій лотереї «зелена картка» (Green Card), подані в період з 3 по 10 жовтня, загубилися в зв'язку з технічним збоєм, повідомляє Голос Америки.


Особам, які подали заявки в ці дати, рекомендується наново пройти процес реєстрації.

«Заявки, подані з 3 по 10 жовтня, недійсні і виключені з системи; повторні заяви не будуть вважатися дублюючими», – йдеться на сайті Державного департаменту.

Подача дублюючих заяв є підставою для дискваліфікації учасників лотереї.

«Технічну проблему вирішено, новий повний період подачі заявок почнеться опівдні за стандартним східним часом в середу 18 жовтня 2017 року і триватиме до полудня за східним стандартним часом в середу 22 листопада 2017 року», – повідомляється в заяві. Держдепартамент рекомендує заявникам «викинути» будь-які підтверджуючі документи і номери, що відносяться до заявок, поданих з 3 по 10 жовтня.

Поки що неясно, чи вдалося Держдепартаменту повідомити заявників в індивідуальному порядку.

Для бажаючих отримати посвідку на проживання в США, у яких немає родичів або роботодавців в країні і, які не є біженцями, візова лотерея – єдиний доступний варіант. Для участі необхідно мати атестат про закінчення середньої школи або кілька років досвіду роботи.

Якщо заявка дійсна, номер виявляється виграшним, а заявник задовольняє інші вимоги для потенційних іммігрантів, йому необхідно буде самостійно заплатити за переїзд до США. Учасники візової лотереї становлять невелику частку в щорічному потоці іммігрантів, проте вона вище, ніж частка інших ключових елементів програми, таких як робочі імміграційні візи.

У 2015 фіскальному році в рамках лотереї було видано 48 097 віз, тоді як загальне число імміграційних віз склало 531 463.

Переможці поточної лотереї отримають візи протягом 2019 фіскального року, який почнеться 1 жовтня 2018 року і закінчиться 30 вересня 2019 року.

У візовій лотереї мають право брати участь уродженці всіх країн, за винятком Бангладеш, Бразилії, Великобританії (за винятком Північної Ірландії) і її незалежних територій, В'єтнаму, Гаїті, Домініканської Республіки, Канади, материкового Китаю, Колумбії, Мексики, Нігерії, Пакистану, Перу, Сальвадору, Філіппін, Південної Кореї, Ямайки. Уродженці Гонконгу, Макао і Тайваню до участі допускаються.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ