В офісі фірми працівники СБУ вилучили спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації, карти пам'яті з фотографіями, зброю різних калібрів та боєприпаси. Про це повідомляє телеканал "112 Україна" з посиланням на прес-секретаря СБУ у Волинській обл. Іванну Поліщук.

"Під час обшуків в офісних приміщеннях, житлових будинках і автомобілях п'ятьох фігурантів справи слідчі СБУ вилучили спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації, карти пам'яті з фотографіями, зброю різних калібрів та боєприпаси", - заявила Поліщук.

Також Поліщук додала, що під час досудового слідства в СБУ також звернулися мешканці Луцька з заявами про незаконне приховане спостереження за ними представниками цієї групи. За цими фактами порушено кримінальну виробництво за ст. 182 КК. Тривають слідчі дії.

По цій справі проходить п'ять фігурантів. двом з них уже повідомлено про підозру у вчиненні ними злочинів, передбачених ч. 2 ст. 201 і ч. 2 ст. 359 КК.

Також слідчими СБУ направлені клопотання до суду про обрання даними особам заходів.

"Вони стежили за громадянами та особами різних рівнів. Встановлено, що вони використовували цю інформацію в особистих та комерційних цілях", - додала Поліщук.

ІА "Вголос": НОВИНИ