Про це заявив голова комісії з питань законності свободівець Анатолій Вітів.

«Останнє «кадрове» рішення бюджетної комісії, яка відбулась 15 серпня, щодо обрання заступником голови комісії Михайла Імберовського є нелегітимним. Адже прийняте воно з подачі Володимира Бондара з перевищенням повноважень і всупереч Положенню про постійні комісії обласної ради», - зазначив депутат облради.

Анатолій Вітів наголосив, що заступника голови комісії обласної ради змінюють за поданням голови постійної комісії.  

«На засіданні комісії 15 серпня голова комісії Ірина Вахович була відсутня. Положення не передбачає, що головуючий на засіданні може пропонувати кандидатури на керівні посади в комісії, це – не його функція і не його право. Це – юридичний аспект питання. Є ще й моральний. З моральної сторони, пропонувати кандидатуру заступника голови за відсутності самого голови є, м`яко кажучи, некоректним. Тим більше, що на момент внесення пропозиції щодо кандидатури нового заступника голови комісія вже проголосувала рішення про відставку пана Бондаря, тож він був рядовим членом комісії. Зрештою, в жодному нормативному документі облради не передбачене право будь-кого, йдучи у відставку, передавати свій «портфель» якомусь «насліднику».

На думку Анатолія Вітіва, на наступному засіданні комісії її голова Ірина Вахович мала би розглянути питання про скасування нелегітимного рішення комісії та провести голосування щодо виборів заступника голови комісії у чіткій відповідності до Положення про постійні комісії обласної ради.

ІА "Вголос": НОВИНИ