Про це заявила представниця ВООЗ Ніка Александер, пише ВВС.

«Чи може перенесення Олімпійських ігор зупинити розповсюдження вірусу Зіка? Відповідь: ні. Судячи з того, як подорожують люди і переміщуються, Зіка повільно поширюватиметься світом до тих місць, які обирають комарі цього виду», – заявила Ніка Александер.

У ВООЗ також вважають, що проведення Олімпіади у Бразилії «не суттєво» вплине на швидкість розповсюдження хвороби.

Як відомо, нещодавно понад 100 видатних учених з усього світу підписали відкритого листа на адресу Всесвітньої організації охорони здоров'я із закликом відкласти або перенести Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро через епідемію лихоманки Зіка.

Лист підписали 125 експертів у сфері охорони здоров'я, у тому числі фахівці з Оксфордського, Гарвардського та Єльського університетів. Вчені стверджують, що проводити Олімпіаду під час спалаху епідемії неетично, і закликають ВООЗ переглянути правила та обмеження, пов'язані із Зіка.

У травні Міжнародний олімпійський комітет заявив, що, незважаючи на епідемію, не бачить причин для перенесення місця або часу Ігор.

Нагадаємо, Олімпіада у Ріо повинна відбутися з 5 по 21 серпня.

Епідемія лихоманки почалася у Бразилії минулого року, нині вона охопила понад 60 країн.

Як писав «Вголос», у Росії в чоловіка, який нещодавно відвідував Домініканську Республіку, підтвердили четвертий випадок вірусу Зіка.

ІА "Вголос": НОВИНИ