Відповідне рішення прийняла сесія міськради Винників сьогодні, 19 травня, передає «Прибуток».

Стартова ціна, згідно з рішенням, відповідає незалежній експертній оцінці цілісного майнового комплексу ВЧ №85 та земельної ділянки, на якій вона розташована.

«Оцінка мене не влаштовує, — зізнався у коментарі «Прибутку» міський голова Винників Володимир Квурт. — Але її робили фахівці — їм видніше. До того ж, це всього-лише стартова, а не остаточна ціна продажу».

Квурт очікує, що в результаті торгів військову частину вдасться продати за 70-80 млн гривень.

«Я думаю, що в конкурентній боротьбі буде названа справедлива ціна за цей об’єкт», — сказав він, зазначивши, що на сьогодні вже є декілька охочих його придбати.

Коли відбудеться сам аукціон, поки що не відомо. Дату його проведення має назвати спеціалізована організація, яку ще тільки належить відібрати, а відтак укласти з нею відповідну угоду. Не виключено, що це буде осінь.

Зі слів мера, Винникам, з одного боку, важливо вийти з пропозицією продажу у найбільш вигідний період, з іншого боку, їх підтискають терміни виконання запланованих на цей рік робіт, фінансування яких залежить від результату аукціону.

Виручені від продажу військової частини кошти Винники планують використати, зокрема, на каналізування міста (20 млн грн.), ремонт доріг (20 млн грн.), освітлення вулиць (7 млн грн.), облаштування Центру надання адміністративних послуг (3 млн грн.), відновлення дитячого садка (9 млн грн.).

Раніше Винниківська міська рада вирішила продати військову частину №85 на аукціоні. 18 лютого ц.р. було оголошено конкурс з відбору суб’єктів оціночної діяльності для проведення незалежної оцінки об’єкта. Перемогло в ньому ПП «Інвестиційно-Експертний-Центр». Військова частина №85 знаходиться на вул. Личаківській,105 у м.Львові. Площа земельної ділянки, на якій вона розташована, становить 1,0755 га. У власність територіальної громади Винників цей об’єкт перейшов у березні 2011 року, за рішенням Кабінету Міністрів. Подейкують, уряд Азарова зробив це з метою подальшої передачі ділянки УПЦ МП для будівництва кафедрального собору.

ІА "Вголос": НОВИНИ