Про це повідомляє Винниківська міська рада.

Тварини були вбиті господарями та доставлені у ветеринарну лабораторію для дослідження.

Останній випадок сказу зареєстрований на вул. Львівській.

Завідувач відділення особливо небезпечних інфекцій Львівського міського відділу державної  установи «Львівського обласного лабораторного центру державної санітарно-епідеміологічної служби України» Ганна Павлів зазначила, що у випадках, коли на подвір’я заходять непрохані дикі лісові звірі і контактують  з людьми чи домашніми тваринами слід про такі факти повідомляти представників ветеринарної служби за телефонами 233-22-00, 252-27-24, та конт. телефон безпосередньо лікаря-ветеринара у м.Винники: моб.(050)847-52-54 – Андрій.

Як відомо, сказ – це особливо-небезпечне інфекційне захворювання, спільне для тварин і людей, що викликається вірусом і закінчується смертю.

Щорічно в Україні реєструється близько 100 – 110 тис.  осіб, які звернулись за медичною допомогою з приводу укусів тваринами, з яких 60% потерпілих отримали скерування на лікування за підозрою в інфікуванні вірусом сказу. З 1991року по Україні зареєстровано 49 випадків загибелі людей від сказу. За 6 місяців поточного року по м.Львову зареєстровано 438 випадків покусів людей тваринами, з них невідомими – 199 випадків. Запропоновано проведення антирабічної допомоги 208 особам.

У Львівській області зареєстровано 13 випадків сказу серед тварин: 8 лисиць (Пустомитівський р-н – 3 вип., Городоцький 2 вип., Жидачівськйи р-н, Кам’янка-Бузький та Буський р-ни та 2 собаки у Жовківському р-ні.

ІА "Вголос": НОВИНИ