Це величне торжество з року в рік проходить у все більшому масштабі, зібравши цьогоріч майже 7 тис. осіб.  

Опісля освячення Йорданської водиці, в ополонці скупалися понад тисяча людей різного віку від 6- до 80-літніх.

Друга половина свята була насиченою виступами вертепів та народних колективів Яворівщини. Присутні мали можливість посмакувати смачними українськими стравами Яворівської кухні. Про те, що свято вдалося та залишило теплі спогади в серцях, свідчать відгуки учасників «Йорданського святкування 2017»:

«Вже неодноразово ми з колегами очищаємося від усяких гріховних справ у цьому гарному заповідному місці, - записав Юрій Гринюк із смт Івано-Франкове. - Цей день святий і справді приносить очищення, наснагу та надію на прийдешній рік. …. Бажаємо усім здоров’я, розквіту нашій  Україні, миру і благополуччя. Дякуємо працівникам парку за прекрасну організацію свята».

«Я кожного року на Йордан їду у Яворівський національний природний парк, - зазначив журналіст Володимир. -  Чого їду? Хочу відчути себе духовно і фізично багатою людиною. Радий бачити добрий настрій людей, взяти участь у колядках, вертепах. Раджу мій приклад брати іншим. Тому, якщо у вас виникне питання: куди їхати на Йордан? Відповідь однозначна – на водойму Яворівського національного природного парку, що недалеко від с. Верещиця».

-

ІА "Вголос": НОВИНИ