Новий сезон розпочався еколого-краєзнавчим заходом «Батьківська криниця». Під час свята підбили підсумки конкурсу «Моя криниця», за умовами якого учні шкіл Яворівського району під керівництвом вчителів збирали інформації про криниці рідного краю. Про це «Вголосу» повідомили у прес-службі Яворівського НПП.

У конкурсі взяли участь понад 100 учасників із населених пунктів Яворівського району, дослідили 400 криниць та джерел. Усі роботи супроводжуються фотографіями та розповідями старожилів, оскільки більшість криниць вже має багато років та відповідно свою цікаву історію.

Найактивніші учасники отримали в подарунок сертифікат на проведення аналізу води із криниць, які проведуть фахівці із лабораторії МКП «Новояворівськводоканалу», та подарунки.

Учасники етнозаходу мали можливість випробувати свої вміння у майстер-класі «Валяння із вовни. Квіти до вишиванки». Упродовж дійства працювала виставка «Вишивка моєї малої Батьківщини», виступили самодіяльні народні колективи навколишніх сіл.

«У цьому році майже у півтора рази збільшиться потік туристів та відпочивальників у Яворівському НПП», - розповів директор Яворівського НПП, заслужений природоохоронець України – Михайло Біляк. - «Для цього власними силами оновлено інфраструктуру місць масового відпочинку, впорядковано ще одну водойму, укладено договори про надання туристично-рекреаційних послуг з 12 туроператорами, із них - три турфірми з Польщі».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ