Марафон відбувся в рамках Біосферного резервату «Розточчя», охопив 28 населених пунктів Яворівського району та м. Львів, загальна кількість учасників 1202 особи, повідомили у прес-службі парку.

Цьогорічний марафон мав декілька складових, а саме: опитування на предмет «Вивчення думки населення щодо збереження хвойних насаджень у новорічно-різдвяний період»; конкурс «Новорічно-різдвяна листівка», а також майстер-класи «Різдвяний ангелик» та «Привітальна листівка».

За результати анкетування 83,1%  опитаних вважає, що в кожній оселі на Новорічно-різдвяні свята повинна бути ялинка, 44,1 % ставлять живу ялинку, 50,1 %  - штучну, купують ялинку на ринку - 51,3%, приносять з лісу - 25,5 %. Серед опитаних 68,5 % впевнені, що обов’язково потрібно проводити екопросвітницьку роботу серед населення про роль хвойних рослин у житті людини та тварини. Як наслідок таких екобесід, 64,2 % респондентів готові купувати ялинки чи сосни, які спеціально вирощені для продажу, - дорожче ніж, зрубану браконьєрами, - дешевше.

На конкурс «Новорічно-різдвяна листівка» в адміністрацію Яворівського НПП надіслали роботи 143 учні із 18-ти загальноосвітніх шкіл Яворівщини. Листівки, різні за формою та змістом, наповнені теплом дитячих рук. Переможці визначені та нагороджені, а привітальні листівки розіслані установам природно-заповідного фонду України.

Під час марафону відбулись майстер-класи, під час яких діти творили «Різдвяних ангеликів» та смакували подарунками від Святого Миколая.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ